HP3: Üldözési módok tippei-trükkei

Szerző: DariusX
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

Versenyzőként:
Általános tippek:
- Ha első helyen vagy, és előz a zsaru, akkor már biztos, hogy szöges útzárat akar dobni. Ne adj neki lehetőséget, zavard meg, és lőj rá EMP-t.
- A helikopter is lelőhető EMP-vel, bár ez rendkívül nehéz. Csak teljesen egyenes úton lehet ezt megtenni. 3-as szintű turbó kell hozzá, ez kb. 400 km/h sebességre gyorsít, amivel a heli is megy. Előbb a turbót kell indítani, csak utána az EMP befogását. Ellenkező esetben a helikopter eltávolodik.
Akadályverseny mód:
Ebben a módban az időfutamot egészítették ki rendőrökkel. A lényeg az, hogy bármivel is próbálkoznak, ne lassíts. Mivel időre kell beérned, ezért nem állhatsz le, tehát nem taktikázhatod magad a zsaruk mögé, mert akkor biztos bukott az amúgy is elég nehezen megszerezhető arany. Nagyon gyakran próbálkoznak nitróval nekedmenni, elég nagy sérülést okozva ezzel. Ilyenkor válts gyorsan sávot, hogy ne találjon el, de semmiképpen ne fékezz az idő miatt. Ha mögötted vannak, csak szöges útzárral támadj. A zavarót tartogasd. Ha látod, hogy a "lehagylak, és rád dobom a szögeimet" taktikát kezdeményezik, használj zavarót (ha van), hogy ne dobja ki a szögeket (de ha már kidobta, az se baj, összecsuklik ha zavarva van), és indíts EMP támadást (persze csak ha van). Ha EMP befogás alatt vissza akar menni mögéd, hagyd neki, ne fékezz be csak azért ,hogy elkapd, mert rámehet az időd. Utána kezdj bele az előzésbe, és mégegyszer vágd oldalba. Az útzáraknak mindig van egy kis része, ami csak falapokkal van elzárva, ott kell áttörni. A zsaruk sokszor megakadnak a saját útzáruk előtt (meg is fordulnak).
Ebben a módban a helikoptert célszerű figyelmen kívül hagyni, persze ha szöges útzárat dob, a zavaró a barátod.
Vad hajsza:
Ebben a módban a versenyt kell épen, első helyen befejezni az aranyért. Nem mindig a gyors, de nem feltétlenül az erős autó a legjobb választás. Köztes autót válasszunk, pl. a hiperautók szériában a legalkalmasabb erre a módra a Koenigsegg CCX/Agera.A támadásokat nem feltétlenül a rendőrök ellen kell alkalmazni. Már az elején a legjobb taktika az, hogy átvágsz a szembesávba, nitrót gyűjtesz, ha elérhető a szöges útzár, lehagyod a mezőnyt, legalábbis amennyit lehet belőle, és eldobsz egyet. Ha útzár előtt nem az első helyen állsz, és nem látod a lyukat, hagyd az előtted lévő ellenfeled utat törni, zárkózz mögé. Ha elakadt az útzárban, rohanj bele, ezzel őt összetöröd, a te kocsidat pedig az átvezető videó alatt a gép felgyorsítja ameddig kell. A zavarót tartalékold a szöges útzárakra. Ha kirakják, még ne nyomd el, várj, talán valaki belemegy, vagy kikerülöd, csak vészesetben használj zavarót. Itt lehet fékezni, ha EMP-vel támadnak, de csak akkor, ha a szöges útzáradat kikerülte, vagy ha az töltődik.
Zsaruként:
Elfogó:
Ahogy betölt az üldözés kezdetén az útzár, azonnal hívd ki. Ha ez sikerrel jár, és megfogja az üldözöttet, ahogy csak tutsz, rohanj bele, ezzel van a legnagyobb esélyed lekapcsolni. Ha nem sikerül, ne add fel, van több lehetőséged erre. A helikoptert is célszerű a feltöltés után azonnal hívni. Nem kell rá figyelni, teszi a dolgát. Ha van EMP-d, próbáld meg lelőni az összessel, még az elején. Ne menj hozzá túl közel a befogás alatt, mert általában megfordul. Csak a legvégső esetben alkalmazd az autódat, mint támadóeszköz, mivel ha megközelíted, nagy eséllyel megfordul. Ha időben elkapod fordulás közben, akkor egyből véget vetsz az üldözésnek.
Vad hajsza:
Ebben a módban az a dolgod, hogy lekapcsold a verseny összes résztvevőjét. A legelején hívd az útzárakat, amíg még egyben van a mezőny, mert így nagy eséllyel kap el több versenyzőt az útzár. Akit elkapott, rohanj bele, ez általában lezúzza egyből. Amíg van lehetőséged, egymás után hivogasd az útzárakat, helikoptereket. Az EMP-ket is célszerű korán ellőni, de ezeket inkább a hosszabb egyenesekben. Köztes mezőnyben EMP előre, szöges útzár hátra. Ha már nincs semmi, csak szöges útzár, előzz, a rendőrautók erre készültek, és dobd ki a drótot. Ha már semmid nincs, jöhet a nyers erő.

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára